Bylinkové žampiony v pivním těstíčku
40 min.
Ingredience
- těstíčko
- 120gramůSolamyl
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4kusyVejce slepičí
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 16kusůŽampiony čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl mořská
- 4stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
41 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
11 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, opláchneme a necháme okapat na papírové utěrce. Potom nožky odkrojíme a hlavičky pokapeme citronovou šťávou.
- 2Oloupaný česnek prolisujeme, bylinky najemno nasekáme a spolu s česnekem a kořením dusíme asi 4 minuty na másle. Směsí naplníme připravené hlavičky žampionů.
- 3Příprava těstíčka: Z mouky, solamylu, špetky soli, žloutků a piva rozšleháme těstíčko a vmícháme do něj pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 4Naplněné houbové hlavičky obalíme v těstíčku a usmažíme v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.