Bylinkové žampiony v pivním těstíčku

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
41 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
11 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, opláchneme a necháme okapat na papírové utěrce. Potom nožky odkrojíme a hlavičky pokapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Oloupaný česnek prolisujeme, bylinky najemno nasekáme a spolu s česnekem a kořením dusíme asi 4 minuty na másle. Směsí naplníme připravené hlavičky žampionů.
  • 3
    Příprava těstíčka: Z mouky, solamylu, špetky soli, žloutků a piva rozšleháme těstíčko a vmícháme do něj pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 4
    Naplněné houbové hlavičky obalíme v těstíčku a usmažíme v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.