Bylinkový chléb
90 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
4 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
400 mg
Vápník
635 mg
Postup přípravy
- 1V malé misce smícháme připravené bylinky. Aby chléb pěkně vypadal, vezmeme půl hrsti petrželky, ke které přidáme nahrubo nasekaný tymián a rozmarýn.
- 2Do mísy nasypeme droždí a necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme bylinky a máslo. Vše pořádně promícháme, aby nám vzniklo pevné těsto.
- 3Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.
- 4Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.