Bylinkový chlebíček s jogurtovou polevou
65 min.
Ingredience
- Jogurtová poleva a dochucení
- 75mililitrůMed akátový
- 1,5lžíceRum
- 380gramůCukr moučkový
- 150mililitrůJogurt bílý
- Na vytření formy
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka polohrubá
- Těsto
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceMeduňka
- 160mililitrůOlej slunečnicový
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusVanilkový lusk
- 1špetkaSůl mořská
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 280gramůCukr krupice
- 3lžíceBrusinky sušené
- 310gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůJogurt bílý
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
1 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 170°C. Formu na biskupský chlebíček vytřeme máslem a vysypeme moukou. Omyté sušené brusinky necháme okapat.
- 2Omyté lístky rozmarýnu a meduňky posekáme na drobné kousky. Jogurt dáme do mísy, přidáme olej, vejce, všechna zrníčka z vanilkového lusku a ručním elektrickým šlehačem vše prošleháme, až budeme mít hladkou směs. V druhé míse si promícháme hladkou mouku se špetkou soli, jedlou sodou, špetkou muškátového oříšku a cukrem. Pak přidáme posekané bylinky. Postupně do jogurtové směsi přidáváme sypkou směs a ručním elektrický šlehačem vše vyšleháme na hladké těsto. Do těsta přimícháme brusinky, pak těsto nalijeme do připravené formy.
- 3Chlebíček pečeme přibližně 45 minut dozlatova.
- 4Než se korpus upeče, připravíme si jogurtovou polevu: do mísy dáme jogurt, tekutý akátový med a prosátý moučkový cukr. Vše vyšleháme na hladkou polevu.
- 5Upečený chlebíček necháme trochu vychladnout, pak ho z formy vyklopíme a na několika místech ho propícháme párátkem a pokapeme rumem.
- 6Povrch vychladlého chlebíčku polijeme polevou, nakrájíme na plátky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.