Bylinkový chlebíček s jogurtovou polevou

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
1 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 170°C. Formu na biskupský chlebíček vytřeme máslem a vysypeme moukou. Omyté sušené brusinky necháme okapat.
  • 2
    Omyté lístky rozmarýnu a meduňky posekáme na drobné kousky. Jogurt dáme do mísy, přidáme olej, vejce, všechna zrníčka z vanilkového lusku a ručním elektrickým šlehačem vše prošleháme, až budeme mít hladkou směs. V druhé míse si promícháme hladkou mouku se špetkou soli, jedlou sodou, špetkou muškátového oříšku a cukrem. Pak přidáme posekané bylinky. Postupně do jogurtové směsi přidáváme sypkou směs a ručním elektrický šlehačem vše vyšleháme na hladké těsto. Do těsta přimícháme brusinky, pak těsto nalijeme do připravené formy.
  • 3
    Chlebíček pečeme přibližně 45 minut dozlatova.
  • 4
    Než se korpus upeče, připravíme si jogurtovou polevu: do mísy dáme jogurt, tekutý akátový med a prosátý moučkový cukr. Vše vyšleháme na hladkou polevu.
  • 5
    Upečený chlebíček necháme trochu vychladnout, pak ho z formy vyklopíme a na několika místech ho propícháme párátkem a pokapeme rumem.
  • 6
    Povrch vychladlého chlebíčku polijeme polevou, nakrájíme na plátky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.