Bylinkový pilaf
40 min.
Ingredience
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
494 mg
Cukr
707 mg
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém másle zpěníme nasekanou cibuli, přisypeme propláchnutou rýži a 5 minut restujeme. Přilijeme vodu, osolíme, opepříme, vložíme bylinky a přivedeme k varu. Zamícháme, přiklopíme pokličkou a stáhneme oheň.
- 2Vaříme 20 minut, odstavíme a ještě 10 minut necháme pod pokličkou dojít.
- 3Nakonec rýži prokypříme vidličkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.