Bylinkový salát s bulgurem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulgur nasypeme do hrnce, zalijeme 150 ml pomerančové šťávy, vodou a zvolna vaříme 20 minut doměkka. Tekutina by se měla vsáknout. Necháme vychladnout.
  • 2
    Do misky nalijeme 50 ml pomerančové šťávy, citronovou šťávu, panenský olivový olej, osolíme, opepříme a promícháme. Touto směsí zalijeme vlažný bulgur, promícháme a dáme na čtvrt hodiny do lednice vychladnout. Bazalku, kopr, koriandr, mátu a petrželku posekáme nadrobno, oloupaný pomeranč nakrájíme na kostičky a spolu s bylinkami přimícháme do bulguru.
  • 3
    Před podáváním vychladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.