Bylinkový salát s bulgurem
40 min.
Ingredience
- 200gramůBulgur
- 50gramůMáta
- 50gramůPetržel kudrnka
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 50gramůKopr čerstvý
- 50gramůBazalka
- 300mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůPomerančová šťáva
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 80gramůOlej olivový extra panenský
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Bulgur nasypeme do hrnce, zalijeme 150 ml pomerančové šťávy, vodou a zvolna vaříme 20 minut doměkka. Tekutina by se měla vsáknout. Necháme vychladnout.
- 2Do misky nalijeme 50 ml pomerančové šťávy, citronovou šťávu, panenský olivový olej, osolíme, opepříme a promícháme. Touto směsí zalijeme vlažný bulgur, promícháme a dáme na čtvrt hodiny do lednice vychladnout. Bazalku, kopr, koriandr, mátu a petrželku posekáme nadrobno, oloupaný pomeranč nakrájíme na kostičky a spolu s bylinkami přimícháme do bulguru.
- 3Před podáváním vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.