Caesarovo kuře II (dušené)
150 min.
Ingredience
- 1000gramůKuře
- 150gramůŠunka dušená
- 150gramůJátra kuřecí
- 3kusyCibule
- 1kusVejce slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 600gramůVepřové maso mleté
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžičkySůl
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 0,75mililitrBrandy
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 1litrVoda pitná
- 200gramůMajonéza
- 8kusůPečivo pšeničné běžné máslové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
58 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
846 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na kostičky nakrájíme šunku, očištěná kuřecí játra osušíme a nakrájíme na malé kousky, cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Ze tří vaječných bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Játra umeleme spolu s jednou cibulí, umletou směs promícháme v míse s mletým vepřovým masem, kostkami šunky a s vejcem. Přidáme hladkou mouku, sůl, chilli koření, nastrouhaný muškátový oříšek, brandy a vše spolu dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a směs vytvarujeme do šišky.
- 2Větší vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Kosti odložíme stranou. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme.
- 3Na kostičky nakrájíme šunku, očištěná kuřecí játra osušíme a nakrájíme na malé kousky, cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Ze tří vaječných bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Játra umeleme spolu s jednou cibulí, umletou směs promícháme v míse s mletým vepřovým masem, kostkami šunky a s vejcem. Přidáme hladkou mouku, sůl, chilli koření, nastrouhaný muškátový oříšek, brandy a vše spolu dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a směs vytvarujeme do šišky.
- 4Šišku masové směsi zabalíme do vykostěného kuřete, které sešijeme režnou nití a vytvarujeme do podlouhlého válečku, který ovážeme potravinářským provázkem.
- 5Do velkého kastrolu vložíme kuřecí kosti, druhou cibuli, rozpůlené stroužky česneku a bobkový list, zalijeme 1 litrem vody, přidáme sůl a uvedeme do varu. Vložíme kuře, přikryjeme pergamenovým papírem a necháme při teplotě 95°C 100 minut „táhnout“.
- 6Hotovou kuřecí roládu opatrně přemístíme na tác, kde jí necháme při pokojové teplotě 6 hodin stydnout, potom jí pevně zabalíme do pergamenu, utáhneme a dáme do chladničky na 12 hodin rozležet.
- 7Druhý den odstraníme pergamen a provázek s nitěmi, maso nakrájíme na plátky, ozdobíme majonézou a servírujeme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.