Čajotový salát

40 min.
Mexiko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
943 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čajoty oloupeme, překrojíme, vyjmeme semena a vložíme do vroucí vody. Snížíme teplotu, vaříme 20 minut, až čajoty změknou. Slijeme, necháme vychladnout.
  • 2
    Rajčata spaříme horkou vodou, po 3 minutách je přendáme do studené vody, slijeme, oloupeme a nakrájíme na klínky.
  • 3
    Zálivku připravíme smícháním všech přísad v šejkru nebo ve sklenici s víčkem.
  • 4
    Čajoty nakrájíme na klínky, vložíme do mísy s rajčaty a jemně pokrájenou cibulí. Přelijeme zálivkou, podáváme ozdobené proužky čerstvého červeného a zeleného čili.
  • 5
    Podáváme samotný nebo jako příloha k rybím i kuřecím jídlům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.