Čajoty s kukuřicí a chilli
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4kusyChilli paprička
- 3kusyTykev
- 225gramůKukuřice cukrová
- 1lžičkaSůl
- 25gramůSýr Parmezán
- 150gramůSýr smetanový 65%
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé chilli papričky jalapeňo opečeme nasucho v pánvi, až slupky zčernají, vložíme do igelitového sáčku, necháme 20 minut zapařit.
- 2Čajoty oloupeme, překrojíme napůl a vyjmeme semena, dužinu nakrájíme na kostky 1 cm velké.
- 3V pánvi zahřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou červenou cibuli, drcený česnek, čajoty a kukuřici. Smažíme 10 minut při mírné teplotě, občas promícháme.
- 4Jalapeňos oloupeme, vyjmeme semena, nakrájíme na proužky. Přidáme do pánve, vmícháme sýr a opatrně mícháme, až se sýr roztaví, dle chuti osolíme.
- 5Směs přendáme do servírovací mísy. Posypeme strouhaným Parmezánem a podáváme. Výborně se hodí jako příloha ke studeným pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.