Čalamáda s okurkami

75 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, okurky nakládačky pokrájíme na kolečka, papriky bez jádřinců na nudličky, rajčata na plátky a překrojíme napůl. Zeleninu spolu dobře promícháme.
  • 2
    Vodu přivedeme k varu, přilijeme ocet, přidáme sůl, cukr, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Do každé sklenice nasypeme lžičku hořčičného semínka, naplníme zeleninou, zalijeme nálevem, přidáme lžíci oleje, 4 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, uzavřeme a zavařujeme 20 minut.
  • 4
    Sklenice s čalamádou skladujeme v temnu a chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Čalamáda s okurkami
Čalamádu s okurkami používáme jako doplněk k jídlu – maso a brambory, maso a rýže. Tato čalamáda obsahuje to nejlepší a tak nám moc chutná.