Čalamáda s okurkami
75 min.
Ingredience
- 2kilogramyCibule
- 2kilogramyOkurky
- 2kilogramyRajčata
- 2kilogramyPaprika zelená
- 1000mililitrůOcet vinný
- 3000mililitrůVoda pitná
- 300gramůCukr krupice
- 150gramůSůl
- 100gramůHořčičné semínko
- 200mililitrůOlej slunečnicový
- 30gramůNové koření celé
- 25gramůPepř černý celý
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, okurky nakládačky pokrájíme na kolečka, papriky bez jádřinců na nudličky, rajčata na plátky a překrojíme napůl. Zeleninu spolu dobře promícháme.
- 2Vodu přivedeme k varu, přilijeme ocet, přidáme sůl, cukr, provaříme a odstavíme.
- 3Do každé sklenice nasypeme lžičku hořčičného semínka, naplníme zeleninou, zalijeme nálevem, přidáme lžíci oleje, 4 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, uzavřeme a zavařujeme 20 minut.
- 4Sklenice s čalamádou skladujeme v temnu a chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Čalamáda s okurkami
Čalamádu s okurkami používáme jako doplněk k jídlu – maso a brambory, maso a rýže. Tato čalamáda obsahuje to nejlepší a tak nám moc chutná.