Čalamáda z čerstvé zeleniny
35 min.
Ingredience
- 500gramůPaprika zelená
- 500gramůRajčata zelená
- 1kusCibule
- 3kusyOkurky
- 2kusyMrkev kořen
- 20špetekSůl
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
- Nálev
- 1litrVoda pitná
- 4decilitryOcet vinný červený
- 50gramůCukr krystal
- 20gramůSůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
10 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Zelenou papriku omyjeme, očistíme, odstraníme semínka, pokrájíme na tenké nudličky a vložíme do mísy. Zelená rajčata opláchneme, nakrájíme na kolečka a přisypeme k paprikám. Přidáme očištěnou, omytou a na kolečka nakrájenou cibuli a pokrájené okurky a mrkev. Nakonec přisypeme na nudličky nakrouhané zelí. Směs ochutíme solí, promícháme a necháme odležet.
- 2Mezitím povaříme vodu s cukrem, octem, solí a kuličkami pepře. Do vroucího roztoku namočíme připravenou zeleninu. Po chvíli vyjmeme a ihned rozdělíme do sklenic. Nálev znovu převaříme a horkým zalijeme zeleninu. Po vychladnutí převážeme dvojitým celofánem a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.