Čalamáda z čerstvé zeleniny

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
10 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelenou papriku omyjeme, očistíme, odstraníme semínka, pokrájíme na tenké nudličky a vložíme do mísy. Zelená rajčata opláchneme, nakrájíme na kolečka a přisypeme k paprikám. Přidáme očištěnou, omytou a na kolečka nakrájenou cibuli a pokrájené okurky a mrkev. Nakonec přisypeme na nudličky nakrouhané zelí. Směs ochutíme solí, promícháme a necháme odležet.
  • 2
    Mezitím povaříme vodu s cukrem, octem, solí a kuličkami pepře. Do vroucího roztoku namočíme připravenou zeleninu. Po chvíli vyjmeme a ihned rozdělíme do sklenic. Nálev znovu převaříme a horkým zalijeme zeleninu. Po vychladnutí převážeme dvojitým celofánem a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.