Calzone s prosciuttem a mozzarellou
35 min.
Ingredience
- 30gramůMouka kukuřičná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej olivový
- 700gramůTěsto na pizzu
- 170gramůMozzarella
- 20gramůProsciutto sušené
- 20gramůArtyčoky sterilované
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1487 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
53 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu rozdělíme na dva díly. Každý z dílů rozválíme na kolo o průměru 30 cm a přendáme na olivovým olejem potřený a kukuřičnou moukou posypaný plech.
- 2Na polovinu kola dáme nakrájenou mozzarellu a prosciutto, navrch přiložíme srdíčko z artyčoku, osolíme a opepříme. Poté přehneme druhou, prázdnou polovinu těsta přes náplň. Okraje pevně stiskneme a zahneme nahoru. Hotovu kapsu potřeme olivovým olejem a necháme při 230 °C péct cca 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.