Campanelle s houbami
50 min.
Ingredience
- 15gramůSolamyl - bramborový škrob
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůTěstoviny Campanelle
- 150gramůHříbky čerstvé
- 20mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na pánev s olejem přidáme 1 nadrobno nastrouhanou šalotku. Zvolna osmahneme a přidáme houby nakrájené na kostičky. Osolíme, podle chuti opepříme a dusíme asi 10 minut. Mezitím nasekáme najemno zbývající šalotku, dáme ji do kastrolu s 1 lžící olivového oleje a když lehce zesklovatí, vlijeme vývar a dále vaříme asi 5 minut. Přilijeme smetanu se škrobovou moučkou (solamyl), aby vše zhoustlo. Těstoviny uvaříme, scedíme je a podáváme s ochucenými houbami a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.