Candát na rožni
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 50gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaKmín celý
- 1000gramůCandát obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na plátky a střídavě s kousky candáta napichujeme na jehly.
- 2Špízy osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou. Urovnáme je na sádlem vymazaný pekáč.
- 3Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli poklademe na špízy a okmínujeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15-20 minut.
- 4Podáváme s pečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.