Candát na sardelích
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 2kusySardelové řezy
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1,5kilogramyCandát obecný
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
707 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, podusíme na polovině dávky másla.
- 2Sardelové řezy nasekáme, jemně nakrájíme petržel a cibuli. Vše vložíme na rozpuštěné máslo a necháme zpěnit. Přidáme mouku, mírně upražíme, zalijeme vodou, povaříme a procedíme.
- 3Do omáčky rozkvedláme kyselou smetanu, prohřejeme a nalijeme na porce ryby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.