Candát po burgundsku
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusySardelové řezy
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1kusRajčata
- 1kusCitrony
- 800gramůCandát obecný
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 50mililitrůOlej stolní
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
38 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné porce ryby prošpikujeme sardelovými řezy a necháme 20 minut marinovat.
- 2Marinádu připravíme z citronové šťávy, soli a mleté papriky.
- 3Marinované porce obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných bílcích a osmažíme je na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
- 4Okapané ryby vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Většinu oleje po smažení slijeme, přidáme kousek másla a osmahneme na něm nakrájenou slaninu. Přimícháme nakrájenou cibuli a papriku. Nakonec přidáme oloupané, nakrájené rajče. Osolíme a okořeníme špetkou papriky a česnekem.
- 5Směs nalijeme na ryby, přidáme rozšlehanou smetanu a necháme asi 10 minut dojít v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.