Candát pošírovaný se zeleninou
35 min.
Ingredience
- 600gramůCandát obecný
- 7decilitrůVoda pitná
- 3decilitryVíno bílé
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPórek
- 1kusCeler bulvový
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 2kusyBobkový list
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
1 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vodu smícháme s vínem a přivedeme k varu. Celer, mrkev a pórek očistíme a pokrájíme na hrubší nudličky. Společně s bobkovým listem, vymačkanou šťávou z citronu a novým kořením přidáme do vody, osolíme a opepříme a zvolna cca 3 minuty povaříme.
- 2Vložíme porce candáta a necháme zvolna 10-12 minut táhnout. Již nevaříme.
- 3Poté maso a zeleninu vyjmeme z vývaru, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.