Candát s čekankou a kaštanovou zálivkou
45 min.
Ingredience
- 600gramůCandát obecný
- 300gramůČekanka
- 3gramyTymián čerstvý
- 40gramůKaramel
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůMrkev kořen
- 100gramůČervená řepa
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 50mililitrůOcet vinný
- 5gramůCukr krupice
- 300mililitrůVoda pitná
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- Zálivka
- 100gramůKaštany jedlé
- 40gramůCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 10gramůCukr třtinový
- 500mililitrůVývar slepičí
- 100mililitrůKompot brusinkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Filety z candáta osolíme, opepříme a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka, vložíme do rendlíku, přisypeme cukr, zalijeme vodou, octem a povaříme asi 5 minut. Scedíme a necháme okapat. V pánvi roztavíme karamel, přidáme tymián, posekanou čekanku, orestujeme v karamelu, zakapeme citronovou šťávou a odstavíme.
- 2Zálivka: Brusinky z kompotu slijeme a dáme stranou. V hrnci roztavíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, třtinový cukr, osmahneme, přidáme nadrcené kaštany, přilijeme vývar a povaříme doměkka. Zálivku rozmixujeme a přimícháme brusinky z kompotu.
- 3Na talíře upravíme porce ryby, doplníme karamelizovanou čekankou, mrkví s řepou, kaštanovou zálivku nalijeme do porcelánových misek a podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.