Candát s chřestem
35 min.
Ingredience
- 250gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůBešamel
- 20gramůStrouhanka
- 800gramůCandát obecný
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce candáta vložíme do menšího množství osolené vařící vody a povaříme asi 10 minut.
- 2Měkké maso vyjmeme a odstraníme kůži. Porce urovnáme do mísy z varného skla, obložíme je kousky očištěného chřestu a přelijeme bešamelem.
- 3Povrch posypeme na másle osmaženou strouhankou a pokrm pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.