Candát s houbami
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 500gramůCandát obecný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůHříbky čerstvé
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
755 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěného, z kůže staženého candáta naporcujeme. Hlavu a odřezky vyvaříme v troše osolené vody.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle, přidáme očištěné, nakrájené hříbky, mletou papriku, podusíme a podlijeme vývarem z hlavy a odřezků. Když houby změknou, přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a povaříme.
- 3Porce candáta vložíme na vymaštěnou zapékací mísu, přelijeme omáčkou a dáme péci do trouby.
- 4Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.