Candát s hříbky
35 min.
Ingredience
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 800gramůCandát obecný
- 300gramůHříbky čerstvé
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
32 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
998 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce candáta osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Maso zprudka opečeme na oleji na pánvi a vyjmeme.
- 2Na výpeku podusíme očištěné, nakrájené hříbky s jemně nasekanou cibulí. Zalijeme smetanou a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a vsypeme nasekanou petrželku.
- 3Omáčku přelijeme přes porce pečeného candáta a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.