Candát s kedlubnami
40 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůKedlubna
- 125mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceSolamyl
- 100gramůZakysaná smetana
- 2lžíceŘeřicha
- 600gramůCandát obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Porce ryby omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- 2Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci másla. Zalijeme vínem a chvíli podusíme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut.
- 3Solamyl rozmícháme ve lžíci vody, přidáme ke kedlubnám a necháme přejít varem. Vmícháme zakysanou smetanu.
- 4Připravené porce candáta opékáme na lžíci rozehřátého másla asi 2 minuty po obou stranách.
- 5Kedlubny rozdělíme na talíře, na ně upravíme porce ryby a vše posypeme omytou řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.