Candát s omáčkou z lanýžů
50 min.
Ingredience
- 800gramůCandát obecný
- 20gramůLanýž
- 2kusyŠalotka
- 100mililitrůVíno červené
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3mililitryCitronová šťáva
- 100gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 3mililitryOlej stolní
- 20mililitrůVíno madeira
- 450gramůDemi glace
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lanýže důkladně očistíme a nadrobno nakrájíme. Madeiru přivedeme k varu, přidáme lanýže a omáčku částečně zredukujeme.
- 2Šalotku oloupeme, omyjeme a jemně nakrájíme. Do hrnce nalijeme červené víno a šalotku v něm povaříme. Zhruba po 2 minutách přilijeme omáčku Demi-glace a vše vaříme ještě 2 minuty.
- 3Omáčku následně propasírujeme přes cedník na lanýže. Následně ještě vaříme a každou minutu a půl přidáváme kousek másla. Po pěti minutách osolíme a odložíme bokem.
- 4Filety opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a naporcujeme. Dochutíme solí, pepřem, polijeme citronovou šťávou a obalíme v mouce. Na pánvi si rozpálíme olej společně se zbylým máslem a filety na ní osmahneme dozlatova. Rybu umístíme na talíře, polijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.