Candát se sýrem a špenátem
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 400gramůŠpenátový protlak mražený
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramCandát obecný
- 50gramůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na části rozehřátého oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme špenát, citronovou šťávu a dusíme.
- 2Očištěného candáta naporcujeme a na zbylém oleji ho v pánvi zprudka opečeme z obou stran.
- 3Na dno zapékací mísy vložíme špenát, na něj položíme opečené porce candáta, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pokrm zapékáme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.