Candát zámecký dušený
40 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrVíno šumivé (sekt)
- 120gramůHroznové víno
- 200gramůCandát obecný
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
277 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Candáta zbaveného kůže naporcujeme na silnější kousky a osolíme. Vložíme do pánve na rozehřáté máslo.
- 2Pokapeme citronovou šťávou, zalijeme 5 cl bílého šumivého vína a přikryjeme pergamenovým papírem, který potřeme máslem.
- 3Dusíme a po chvilce přidáme několik kuliček hroznového vína. Necháme ještě chvilku podusit, pak papír odstraníme, slijeme vypečenou šťávu a tu použijeme k přípravě omáčky na přelití již hotového pokrmu.
- 4Do slité šťávy přidáme šumivé víno, žloutky a stále šleháme metlou ve vodní lázni nebo nad párou až nám vznikne hustá omáčka. Omáčka se nesmí vařit. Ochutíme ji citronovou šťávou, osolíme, můžeme přidat i trochu cukru, dle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.