Cannéles

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
1 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a spolu s luskem je vložíme do hrnce s mlékem.
  • 2
    Přivedeme k varu, přidáme vanilkový cukr a krátce povaříme. Odstavíme a necháme chladnout.
  • 3
    V míse vyšleháme za pomoci robota nebo elektrického šlehače máslo s cukrem a postupně po jednom přidáváme vejce a žloutky.
  • 4
    Do máslové směsi zašleháme mouku, rum a špetku soli.
  • 5
    Nyní přilijeme vychladlé vanilkové mléko.
  • 6
    Těsto přikryjeme fólii a necháme 24 hodin v lednici odpočívat. Těsto tak krásně zhoustne.
  • 7
    Troubu si předehřejeme na 180°C.
  • 8
    V mikrovlnné troubě rozpustíme trochu másla na vymazání formiček. Já postupovala tak, že jsem máslo nalila do jedné formičky, následně ho přelila do další, a další… Když jsem je měla všechny, ještě jsem celou formou poklepala vzhůru nohama, aby mi ve formičkách zbylo co nejméně másla.
  • 9
    Formičky plníme asi jen do 2/3 (těsto hodně nabude) a pečeme asi 45-50 minut.
  • 10
    Vyklápíme ještě teplé!!! Dobrou chuť! ;)))

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.