Cannoli se sýrem ricotta

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
58 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
463 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme citronovou šťávu, vodu a vejce. Krátce rozmixujeme mouku, cukr, skořici a sůl. Přidáme máslo a za chodu mixéru přiléváme vaječnou směs. Vše vypracujeme v hladké těsto.
  • 2
    Zpracované těsto vyklopíme na pomoučněný vál a lehce prohněteme. Zabalíme do potravinářské folie a vložíme alespoň na hodinu do lednice.
  • 3
    Hladce utřeme sýr ricotta. Přimícháme moučkový cukr, vanilkovou esenci, najemno nastouhanou pomerančovou kůru, nadrobno nakrájené kandované ovoce, nastrouhanou čokoládu, špetku mleté skořice a víno marsala. Vše přikryjeme a vložíme do lednice.
  • 4
    Těsto rozválíme na placku o síle 2 mm a nakrájíme na kostky 9×8 cm. Takto postupně připravíme všechno těsto. Těsto navineme na kovové trubičky potřené tukem tak, že z každé strany musí trubička mírně vykukovat. Konce potřeme bílkem a přitiskneme.
  • 5
    V pánvi rozpálíme vysokou vrstvu oleje a smažíme v něm dozlatova vždy 2-3 trubičky.
  • 6
    Opečené trubičky necháme vychladnout a opatrně z nich vytáhneme kovové formičky. Nenaplněné vydrží v dobře uzavřené nádobě až 2 dny.
  • 7
    Náplň do trubiček dáváme 30 minut před podáváním. Naplněné posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.