Cannoli se sýrem ricotta
60 min.
Ingredience
- 3lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceCukr krupice
- 4lžíceKandované ovoce
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 750gramůSýr Ricotta
- 4lžíceCukr moučkový
- 1kusPomeranče
- 50gramůČokoláda na vaření
- 2lžíceVíno Marsala
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1litrOlej slunečnicový
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
58 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
463 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Smícháme citronovou šťávu, vodu a vejce. Krátce rozmixujeme mouku, cukr, skořici a sůl. Přidáme máslo a za chodu mixéru přiléváme vaječnou směs. Vše vypracujeme v hladké těsto.
- 2Zpracované těsto vyklopíme na pomoučněný vál a lehce prohněteme. Zabalíme do potravinářské folie a vložíme alespoň na hodinu do lednice.
- 3Hladce utřeme sýr ricotta. Přimícháme moučkový cukr, vanilkovou esenci, najemno nastouhanou pomerančovou kůru, nadrobno nakrájené kandované ovoce, nastrouhanou čokoládu, špetku mleté skořice a víno marsala. Vše přikryjeme a vložíme do lednice.
- 4Těsto rozválíme na placku o síle 2 mm a nakrájíme na kostky 9×8 cm. Takto postupně připravíme všechno těsto. Těsto navineme na kovové trubičky potřené tukem tak, že z každé strany musí trubička mírně vykukovat. Konce potřeme bílkem a přitiskneme.
- 5V pánvi rozpálíme vysokou vrstvu oleje a smažíme v něm dozlatova vždy 2-3 trubičky.
- 6Opečené trubičky necháme vychladnout a opatrně z nich vytáhneme kovové formičky. Nenaplněné vydrží v dobře uzavřené nádobě až 2 dny.
- 7Náplň do trubiček dáváme 30 minut před podáváním. Naplněné posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.