Caparanda z Krkonoš
45 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 1lžíceSůl
- 50gramůHusí sádlo
- 3decilitryMléko plnotučné
- 400gramůZelí kysané
- 1litrMléko - podmáslí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
- 2V hrnci si rozpálíme husí sádlo, dáme na ně nastrouhané brambory, osolíme podle chuti, promícháme a zalijeme horkým mlékem (2dl).
- 3Za stálého míchání brambory dusíme doměkka. podle potřeby dolijeme mléko (1dl).
- 4Krkonošskou caparandu podáváme se syrovým kysaným zelím a ke každé porci podáváme podmáslí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.