Caparanda z Krkonoš

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
  • 2
    V hrnci si rozpálíme husí sádlo, dáme na ně nastrouhané brambory, osolíme podle chuti, promícháme a zalijeme horkým mlékem (2dl).
  • 3
    Za stálého míchání brambory dusíme doměkka. podle potřeby dolijeme mléko (1dl).
  • 4
    Krkonošskou caparandu podáváme se syrovým kysaným zelím a ke každé porci podáváme podmáslí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.