Capellini po katalánsku
95 min.
Ingredience
- 250gramůMaso mleté - mix
- 200gramůJátra kuřecí
- 1kusPórek
- 1lžíceTymián sušený
- 400gramůRajčata
- 4lžícePetržel - nať
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250gramůTěstoviny Capellini
- 100mililitrůPassata (drcená rajčata)
- 100gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1litrMléko polotučné
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžíceSherry brandy
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
33 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso a smažíme 10 minut. Vložíme nasekaná kuřecí játra a cibuli, smažíme do zhnědnutí. Přilijeme sherry, přisypeme tymián, krájená rajčata z konzervy, polovinu nasekané petrželky, vaříme asi 3 minuty, dokud se neodpaří většina tekutiny. Osolíme, necháme vychladnout.
- 2Omáčku připravíme tak, že v pánvi rozpálíme máslo, přisypeme mouku a smažíme za stálého míchání 1 - 2 minuty, dokud jíška nezíská zlatavou barvu. Odstavíme z ohně, za stálého míchání přiléváme mléko, až se vše spojí.
- 3Vrátíme zpátky na oheň a přivedeme k varu, 15 minut mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme muškátovým oříškem a solí.
- 4Masovou směsí naplníme Capellini pomocí lžíce nebo kornoutku na šlehačku. Plněné těstoviny vyskládáme vedle sebe na dno máslem vymazané pečící nádoby. Zalijeme omáčkou a pokapeme propasírovanými rajčaty, posypeme strouhaným sýrem, dáme na 45 minut zapéct do trouby na 180°C. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.