Cappuccino muffiny s tvarohovým krémem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2881 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
30 g
Sacharidy
646 g
Vláknina
7 g
Cukr
494 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme jemný tvarohový krém: do mísy vložíme přírodní sýr Lučinu, přidáme k němu 2 čerstvé žloutky, sladkou i lahůdkovou hustou smetanu (zakysanou) a cukr. Meněí vanilkový lusk podélně rozkrojíme a tupou stranou nože dřeň seškrábneme k sýru. Poté krém vyšleháme elekrickým šlehačem. Šleháme při středních obrátkách do doby, než bude nadýchaný. Následně krém zakryjeme a dáme do chladničky.
  • 2
    Formu na 12 kusů větších muffin (nebo 24 kusů mini-muffin) vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
  • 3
    Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, sůl, přidáme lžíci kakaa, 2 sáčky rozpustného cappuccina a směs promícháme. V druhé míse vyšleháme změklé máslo s cukrem, kávovým likérem a žloutky do pěny. Poté přidáme čerstvý sýr Lučinu, podmáslí a znovu vše vyšleháme. Postupně k máslu zašleháme sypkou směs. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta.
  • 4
    Formičky naplníme do dvou třetin a dáme je péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout. Vyjmeme je a vložíme do papírových košíčků. Krém dáme do cukrářského pytlíku s větší hubičkou, muffiny jím ozdobíme. Krém na 6 kusech ozdobně posypeme přes sítko kakaem, dalších 6 kusů posypeme skořicovým cukrem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.