Carbonara těstovinová
35 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůVepřový bok
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceTymián čerstvý
- 350gramůTěstoviny Rigatoni
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3litryVoda pitná
- 2lžíceMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
435 mg
Postup přípravy
- 1Ve woku rozehřejeme máslo a olej, aby se utvořila pěna. Přidáme nakrájený bůček na plátky a smažíme 5 minut.
- 2V misce smícháme mléko a vejce, osolíme, opepříme a vmícháme tymián.
- 3V hrnci s mírně osolenou vroucí vodou vaříme těstoviny 10 minut, poté scedíme a necháme okapat. Přidáme je do woku s vejcem a mlékem a smažíme 30 vteřin.
- 4Přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu a zamícháme.
- 5Těstoviny přendáme na talíře, přelijeme omáčkou z pánve a zamícháme. Navrch nasypeme zbylý parmezán a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.