Cardaillská cibulačka
35 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5litryVoda pitná
- 3kusyRohlíky bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaSůl
- 10mililitrůPolévkové koření
- 2lžíceOlej stolní
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na oleji a másle mírně osmahnutou cibulku, kterou jsme předem nasekali na malinké kostičky, zlehka zasypeme moukou. Následně přilijeme vodu s polévkovým kořením, solí a pepřem. Podle libosti lze nahradit též vývarem. Směs, která nám vznikla, necháme čtvrt hodiny povařit. Během vaření pečivo nakrájíme na plátky cca tři čtvrtě centimetru silné a tyto osmahneme také na oleji a másle.
- 2Podáváme ve větší míse, do které ve vrstvách střídavě vyskládáme osmahnuté pečivo a na plátky nakrájený ementál. Alternativou je nakladení pečiva a sýru přímo na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.