Carnitas
130 min.
Ingredience
- Salsa
- 1kusCibule
- 1kusKoriandr čerstvý
- 8kusůChilli paprička
- 3lžícePomerančová šťáva
- 1kusCibule
- 750gramůVepřový bok
- 2kusyBobkový list
- 2lžičkyTymián sušený
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 200gramůSádlo škvařené
- 1kusPomeranče
- 750gramůVepřová kýta
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1259 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
118 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Bobkové listy, tymián a majoránku roztlučeme v hmoždíři.
- 2Směs vepřové kýty a bůčku nakrájíme na kostky 5 cm velké a vložíme do nekovové nádoby. Přidáme tymián, majoránku a sůl, vetřeme do masa, zakryjeme a necháme uležet 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
- 3Z čerstvého svazku koriandru odstraníme stonky a listy nasekáme nahrubo. Cibuli překrojíme napůl, pak obě poloviny nakrájíme na tenké proužky. Naložené kousky čili papričky jalapeňo nakrájíme rovněž na tenké proužky. Vše smícháme v míse, přilijeme čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče a vše jemně protřeseme, aby se chutě salsy spojily. Zakryjeme a dáme do chladu.
- 4V ohnivzdorné nádobě zahřejeme sádlo, přidáme masovou směs s kousky pomeranče, stroužky česneku a nakrájenou cibulí. Osmažíme dohněda. Děrovanou naběračkou vyjmeme z nádoby cibuli a česnek. Nádobu zakryjeme a dusíme na mírném plameni asi 90 minut.
- 5Odkryjeme a vyjmeme kousky pomeranče. Směs dále vaříme odkrytou, až se všechna šťáva vstřebá a kostky masa jsou křupavé na povrchu a měkké uvnitř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.