Carpaccio s bylinkovo-ořechovou nádivkou
35 min.
Ingredience
- 220gramůHovězí svíčková
- 2lžíceOříšky piniové
- 2lžíceRukola
- 1lžíceBazalka
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaKečup
- 3špetkyPepř citronový
- 3špetkySůl mořská
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 3kusyŽampiony čerstvé
- 1lžíceMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí omytou a osušenou svíčkovou ostrým širokým nožem podélně rozkrojíme. Na vzniklý plát masa dáme potravinářskou fólii a maso zlehka naklepeme paličkou na maso.
- 2Plátky mandlí a piniové oříšky drobně nasekáme a v teflonové pánvi je nasucho orestujeme dozlatova. Lístky rukoly a čerstvé bazalky omyjeme, rozkrájíme nahrubo a dáme do misky. Přidáme extra olivový olej, pikantní kečup, ořechy, citrónový pepř, mořskou sůl, dobře směs promícháme a potřeme rozkrájenou svíčkovou. Poté ji stočíme do rolády a necháme lehce zamrazit (asi 5-7 minut). Tvrdý sýr nakrájíme na tenké hoblinky. Čerstvé malé žampiony omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. Roládu nakrájíme ostrým širokým nožem na co nejtenčí plátky, rozdělíme a ozdobně rozložíme na talíře.
- 3Carpaccio posypeme nahrubo nastrouhanými žampiony, přidáme tenké hoblinky sýru a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.