Carpaccio s majonézovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1kusSalát hlávkový
- 250gramůŘeřicha
- 90gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 125mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
58 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
481 mg
Postup přípravy
- 1Z hovězího masa nakrájíme filety, zbavíme je všeho viditelného tuku, zabalíme do fólie a vložíme na 15 minut do mrazničky. Maso ztuhne, půjde lépe krájet.
- 2Salát rozebereme na listy, opereme a osušíme. Řeřichu natrháme, Parmezán nastrouháme nahrubo.
- 3Do mixeru vložíme vejce, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, dijonskou hořčici a čerstvě umletý pepř, během mixování pomalu přiléváme olej. Pokračujeme tak dlouho, dokud majonéza nezhoustne.
- 4Maso vyndáme z mrazničky a ostrým nožem ho nakrájíme na plátky, tenké jako papír.
- 5Na 4 talíře narovnáme plátky hovězího, listy salátu a snítky řeřichy, polijeme majonézovou omáčkou, posypeme strouhaným Parmezánem, ihned podáváme..
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.