Carpaccio s majonézovou omáčkou

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
58 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
481 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hovězího masa nakrájíme filety, zbavíme je všeho viditelného tuku, zabalíme do fólie a vložíme na 15 minut do mrazničky. Maso ztuhne, půjde lépe krájet.
  • 2
    Salát rozebereme na listy, opereme a osušíme. Řeřichu natrháme, Parmezán nastrouháme nahrubo.
  • 3
    Do mixeru vložíme vejce, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, dijonskou hořčici a čerstvě umletý pepř, během mixování pomalu přiléváme olej. Pokračujeme tak dlouho, dokud majonéza nezhoustne.
  • 4
    Maso vyndáme z mrazničky a ostrým nožem ho nakrájíme na plátky, tenké jako papír.
  • 5
    Na 4 talíře narovnáme plátky hovězího, listy salátu a snítky řeřichy, polijeme majonézovou omáčkou, posypeme strouhaným Parmezánem, ihned podáváme..

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.