Carpaccio s parmezánem
20 min.
Ingredience
- 300gramůHovězí svíčková
- 2lžíceCitronová šťáva
- 6lžicOlej olivový
- 80gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
46 mg
Cukr
238 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso zabalíme do fólie a vložíme do mrazničky asi na 20 minut. Potom svíčkovou ostrým nožem nakrájíme na téměř průsvitné plátky. Rozložíme je mezi dvě fólie a hladkou stranou paličky na maso je zlehka naklepeme. Plátky vyjmeme z fólie a upravíme na talíře.
- 2V citronové šťávě rozmícháme sůl a zvolna zašleháme olivový olej. Plátky masa marinádou zakapeme. Okořeníme pepřem a obložíme hoblinkami parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.