Cassata
25 min.
Ingredience
- 110gramůCukr moučkový
- 310gramůSýr Ricotta
- 2lžíceVoda pitná
- 45gramůVišně
- 85gramůČokoláda hořká
- 2lžíceCitronová kůra
- 2lžíceOřechy vlašské
- 375mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceSherry brandy
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Vysypeme do vody cukr a za stálého míchání přivedeme k varu, jakmile se rozpustí, snížíme teplotu a 2 minuty necháme probublávat.
- 2Pak odstavíme a necháme částečně vychladnout.
- 3Do větší mísy propasírujeme přes síto ricottu. Vmícháme do sýra cukrový sirup.
- 4Přidáme čokoládu, višně, citrusovou kůru, ořechy, sherry a promícháme. Vmícháme šlehačku.
- 5Přemístíme hmotu do formy na srnčí hřbet vyloženou fólií. Překryjeme i horní plochu a dáme přes noc do mrazáku.
- 6Před podáváním vyjmeme moučník z formy a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.