Cassata

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vysypeme do vody cukr a za stálého míchání přivedeme k varu, jakmile se rozpustí, snížíme teplotu a 2 minuty necháme probublávat.
  • 2
    Pak odstavíme a necháme částečně vychladnout.
  • 3
    Do větší mísy propasírujeme přes síto ricottu. Vmícháme do sýra cukrový sirup.
  • 4
    Přidáme čokoládu, višně, citrusovou kůru, ořechy, sherry a promícháme. Vmícháme šlehačku.
  • 5
    Přemístíme hmotu do formy na srnčí hřbet vyloženou fólií. Překryjeme i horní plochu a dáme přes noc do mrazáku.
  • 6
    Před podáváním vyjmeme moučník z formy a nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.