Čatní ananasové
75 min.
Ingredience
- 250mililitrůOcet vinný
- 225gramůCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 1,5lžíceZázvor celý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2kusyChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyJablka
- 85gramůHrozinky
- 255gramůAnanas
Počet porcí:
20Postup přípravy
- 1Ananas a jablka oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek, zázvorový kořen a chilli papričky najemno nasekáme. Ocet, cukr, sůl, skořici, chilli papričky s česnekem a zázvorem vložíme do varné nádoby a uvedeme do varu. Přidáme ananas s jablky a hrozinkami a za častého míchání vaříme při nízkém příkonu tepla, až se jablka rozvaří a čatní dostatečně zhoustne. Ve směsi necháme nerozvařené kousky ananasu.
- 2Čatní naplníme do vypařených horkých sklenic, které ihned uzavřeme a označíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.