Čatní jablečné
110 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJablka
- 0,5kilogramCibule
- 255gramůCukr krystal
- 80mililitrůVoda pitná
- 2lžíceZázvor celý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 3kusyChilli paprička
- 1lžičkaSůl
- 175mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
30Postup přípravy
- 1Jablka a cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky, zázvorový kořen nastrouháme a chilli papričky nasekáme. Všechny přísady vložíme do varné nádoby, přilijeme vodu a ocet, uvedeme do varu. Vaříme za nízkého příkonu tepla, až čatní zhoustne.
- 2Naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme. Před použitím necháme tři měsíce uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.