Čatní rajčatové
100 min.
Ingredience
- 2kilogramyRajčata
- 20stroužkůČesnek
- 2lžíceZázvor celý
- 85gramůHrozinky
- 370gramůCukr krupice
- 1lžíceSůl
- 2kusyChilli paprička
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaFenykl obecný
- 0,5lžičkaPískavice řecké seno
- 375mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
50Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
47 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
741 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Spařená rajčata oloupeme a spolu s chilli papričkami pokrájíme, citron vymačkáme a jeho kůru spolu se zázvorovým kořenem a česnekem posekáme. Spolu se zbylými surovinami promícháme ve varné nádobě, uvedeme do varu a za nízkého příkonu tepla vaříme za stálého míchání 1,5-2 hodiny, až čatní zhoustne. Doba varu závisí na typu a kvalitě rajčat, vodnatá je třeba vařit déle.
- 2Hotové čatní odstavíme, naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme. Skladujeme v suchu na tmavém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.