Čatní rajčatové

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
47 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
741 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Spařená rajčata oloupeme a spolu s chilli papričkami pokrájíme, citron vymačkáme a jeho kůru spolu se zázvorovým kořenem a česnekem posekáme. Spolu se zbylými surovinami promícháme ve varné nádobě, uvedeme do varu a za nízkého příkonu tepla vaříme za stálého míchání 1,5-2 hodiny, až čatní zhoustne. Doba varu závisí na typu a kvalitě rajčat, vodnatá je třeba vařit déle.
  • 2
    Hotové čatní odstavíme, naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme. Skladujeme v suchu na tmavém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.