Čatní z červené řepy
55 min.
Ingredience
- 1kilogramČervená řepa
- 500gramůCibule
- 500gramůCukr krupice
- 1lžičkaNové koření mleté
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1lžičkaKoriandr celý
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžíceSůl
- 500mililitrůOcet vinný
- 55gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
50Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
58 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
815 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme řepné bulvy, odkrojené asi 5 cm od natě a za mírného příkonu je vaříme, až změknou. Po vychladnutí řepy oloupeme.
- 2Oloupané řepy a cibuli posekáme na malé kousky a vložíme do varné nádoby. Přidáme nové koření, koriandr, hořčičné semínko, sůl a pepř a přisypeme cukr. Vše přelijeme octem tak, aby byly všechny suroviny zality. Uvedeme do varu, za mírného příkonu tepla vaříme asi 25 minut, směs často mícháme. Ze studené vody a mouky vyšleháme hladkou kaši, kterou přidáme k vařené směsi a za stálého míchání dále vaříme ještě asi 5 minut, až čatní zhoustne.
- 3Hotové čatní odstavíme, necháme zchladnout, pak naplníme do nahřátých vypařených sklenic, které uzavřeme a označíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.