Čatní z červené řepy

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
58 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
815 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme řepné bulvy, odkrojené asi 5 cm od natě a za mírného příkonu je vaříme, až změknou. Po vychladnutí řepy oloupeme.
  • 2
    Oloupané řepy a cibuli posekáme na malé kousky a vložíme do varné nádoby. Přidáme nové koření, koriandr, hořčičné semínko, sůl a pepř a přisypeme cukr. Vše přelijeme octem tak, aby byly všechny suroviny zality. Uvedeme do varu, za mírného příkonu tepla vaříme asi 25 minut, směs často mícháme. Ze studené vody a mouky vyšleháme hladkou kaši, kterou přidáme k vařené směsi a za stálého míchání dále vaříme ještě asi 5 minut, až čatní zhoustne.
  • 3
    Hotové čatní odstavíme, necháme zchladnout, pak naplníme do nahřátých vypařených sklenic, které uzavřeme a označíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.