Čatní z dýně se zázvorem

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
52

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
26 kcal
Sacharidy
6 g
Vláknina
197 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni Hokkaido očistíme, omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky. Pokud máme malou dýni nemusíme ji loupat. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Oloupaný zázvor a česnek nahrubo nasekáme společně s cukrem a drceným chilli.
  • 2
    V hrnci na oleji 5 minut restujeme nakrájenou cibuli a dýni, přidáme zázvorovou směs a 3 minuty vaříme. Podlijeme pomerančovou šťávou a vaříme 20 minut, pak přilejeme citronovou šťávu a chvíli vaříme, až se směs svou konzistencí blíží marmeládě. Do síta dáme zrnka růžového pepře a mícháme je vařečkou, aby se oddělily slupky.
  • 3
    Čatní osolíme a zamícháme slupky pepře (bez zrnek). Dochutíme a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 30. 9. 2016
Čatní z dýně se zázvorem
Super receptík, gratuluji Evelyn