Čatní z dýně se zázvorem
90 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyDýně Hokkaidó
- 2kusyCibule
- 100gramůZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůCukr krupice
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2lžíceOlej olivový
- 500mililitrůPomerančová šťáva
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 2lžícePepř růžový celý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
52Postup přípravy
- 1Dýni Hokkaido očistíme, omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky. Pokud máme malou dýni nemusíme ji loupat. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Oloupaný zázvor a česnek nahrubo nasekáme společně s cukrem a drceným chilli.
- 2V hrnci na oleji 5 minut restujeme nakrájenou cibuli a dýni, přidáme zázvorovou směs a 3 minuty vaříme. Podlijeme pomerančovou šťávou a vaříme 20 minut, pak přilejeme citronovou šťávu a chvíli vaříme, až se směs svou konzistencí blíží marmeládě. Do síta dáme zrnka růžového pepře a mícháme je vařečkou, aby se oddělily slupky.
- 3Čatní osolíme a zamícháme slupky pepře (bez zrnek). Dochutíme a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 30. 9. 2016
Čatní z dýně se zázvorem
Super receptík, gratuluji Evelyn