Čatní z kdoule s mangem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
39 kcal
Sacharidy
15 g
Vláknina
682 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Thajskou šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kdoule pořádně otřeme utěrkou, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vykrojíme jádřince. Dužinu nahrubo nastrouháme. Oloupané mango nakrájíme na plátky. Vymačkáme šťávu z pomerančů. Šalotku, kdoule, mango a pomerančovou šťávu v hrnci smícháme s vodou, cukrem a solí a jednu hodinu necháme v klidu.
  • 2
    Než se odleží připravená ovocná směs, nachystáme koření: Chilli papričky opláchneme a nakrájíme na kolečka. Listy kafrové limetky (4 ks) opláchneme, rozpůlíme a vyřežeme středový řapík a rozstříháme na úzké proužky. Nasekáme nebo rozdrtíme jalovec. Chilli, limetkové listy, jalovec a celou skořici přidáme k ovocné směsi a v přikrytém hrnci vaříme 20 minut na slabém plameni. Přilijeme jablečný ocet, opět přikryjeme a 5 minut vaříme. Před koncem vaření sundáme pokličku. Tvrdé kdoule vaříme déle, pokud se vyvaří hodně tekutiny, přilijeme vodu. Čatní můžeme vařit i při vyšší teplotě, abychom dosáhli konzistence marmelády. Uvařené čatní naplníme do sterilizovaných sklenic se šroubovacími uzávěry. Uskladňujeme jako zavařeniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.