Čatní z manga a jablek
50 min.
Ingredience
- 6kusůMango
- 1lžičkaSůl
- 6stroužkůČesnek
- 500gramůCukr krupice
- 2kusyJablka
- 370gramůHrozinky
- 1lžíceHořčičné semínko
- 1lžíceZázvor celý
- 500mililitrůOcet vinný
- 6kusůChilli paprička
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Manga očistíme a oloupeme, zbavíme pecek, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Posolíme je a ponecháme 24 hodin na teplém místě. Puštěnou šťávu slijeme. Mangové plátky zlehka naklepeme – je-li mango zelené, snadněji změkne.
- 2Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek, chilli papričky a zázvorový kořen najemno nasekáme a vložíme do varné nádoby. Přidáme cukr, sůl, sultánky a hořčičné semínko, přilijeme ocet a za nízkého příkonu tepla mícháme, až se rozpustí cukr. Přidáme mangové plátky spolu s puštěnou mangovou šťávou a vaříme 30 minut až čatní zhoustne.
- 3Čatní naplníme do vypařených sklenic a uzavřeme. Po vychladnutí označíme a uložíme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.