Cavatappi v ořechové omáčce
35 min.
Ingredience
- 200mililitrůMléko polotučné
- 400gramůTěstoviny Cavatappi
- 300gramůOřechy vlašské
- 50gramůŽemle tuková
- 100gramůSýr Parmezán
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
82 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jádra ořechů namočíme na několik minut do teplé vody a odstraníme z nich slupku, která je pokrývá. Poté se špetkou soli, oloupaným česnekem a žemlí roztlučeme v hmoždíři. Vše přesejeme, rozředíme olivovým olejem a mlékem a dobře promícháme s nastrouhaným sýrem.
- 2Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu a uvaříme v ní trofie. Scedíme, přitom necháme stranou trošku vody, ochutíme ořechovou omáčkou a případně ještě rozředíme malým množstvím vody, ve které se vařily. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.