Cavatappi v ořechové omáčce

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
82 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jádra ořechů namočíme na několik minut do teplé vody a odstraníme z nich slupku, která je pokrývá. Poté se špetkou soli, oloupaným česnekem a žemlí roztlučeme v hmoždíři. Vše přesejeme, rozředíme olivovým olejem a mlékem a dobře promícháme s nastrouhaným sýrem.
  • 2
    Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu a uvaříme v ní trofie. Scedíme, přitom necháme stranou trošku vody, ochutíme ořechovou omáčkou a případně ještě rozředíme malým množstvím vody, ve které se vařily. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.