Čečerky z Černíkova

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme k ní vejce, sůl, pepř, smetanu a vymačkané kysané zelí, které jsme pokrájeli na menší kousky. Promícháme, dáme na pomoučený vál a propracujeme vláčné těsto. Rozdělíme ho na malé bochánky. Každý vyválíme na placku silnou asi 2 cm.
  • 2
    Pečicí plech vytřeme olejem a necháme chvilku v předehřáté troubě rozehřát. Položíme na něj placky – čečerky, povrch propícháme vidličkou a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10–15 minut. Upečené vyjmeme, potřeme je dobrým rozehřátým sádlem (pokud možno husím) a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.