Čečerky z Černíkova
30 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůZelí kysané
- 2lžíceHusí sádlo
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme k ní vejce, sůl, pepř, smetanu a vymačkané kysané zelí, které jsme pokrájeli na menší kousky. Promícháme, dáme na pomoučený vál a propracujeme vláčné těsto. Rozdělíme ho na malé bochánky. Každý vyválíme na placku silnou asi 2 cm.
- 2Pečicí plech vytřeme olejem a necháme chvilku v předehřáté troubě rozehřát. Položíme na něj placky – čečerky, povrch propícháme vidličkou a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10–15 minut. Upečené vyjmeme, potřeme je dobrým rozehřátým sádlem (pokud možno husím) a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.