Cejn na bramborách

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme fenykl, odkrojíme nať, hlízu nakrájíme na plátky. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Na 200 stupňů předehřejeme troubu. Plech vymažeme olejem a naskládáme do něj fenykl střídavě s bramborami, osolíme a opepříme. Omyjeme tymián a z poloviny natrháme lístečky na zeleninu. Bílé víno rozšleháme se smetanou a přelijeme přes zeleninu. Přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut v troubě.
  • 3
    Ryby omyjeme, osolíme, opepříme a do břišních dutin dáme fenyklovou nať, anýzová semínka a zbylý tymián.
  • 4
    Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na kolečka.
  • 5
    Alobal sundáme ze zeleniny, přidáme ryby a pokryjeme citronem. Pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů.
  • 6
    Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.