Cejn na bramborách
75 min.
Ingredience
- 600gramůFenykl sladký - hlíza
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 2lžíceTymián čerstvý
- 0,25litrVíno bílé
- 250gramůZakysaná smetana
- 2kusyCejn velký
- 1lžičkaAnýz celý
- 1kusCitrony
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme fenykl, odkrojíme nať, hlízu nakrájíme na plátky. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Na 200 stupňů předehřejeme troubu. Plech vymažeme olejem a naskládáme do něj fenykl střídavě s bramborami, osolíme a opepříme. Omyjeme tymián a z poloviny natrháme lístečky na zeleninu. Bílé víno rozšleháme se smetanou a přelijeme přes zeleninu. Přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut v troubě.
- 3Ryby omyjeme, osolíme, opepříme a do břišních dutin dáme fenyklovou nať, anýzová semínka a zbylý tymián.
- 4Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na kolečka.
- 5Alobal sundáme ze zeleniny, přidáme ryby a pokryjeme citronem. Pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů.
- 6Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.