Cejn obalovaný v těstičku

60 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
65 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
772 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cejna očistíme, vykucháme, odřízneme hlavu a ocas. Ve studené vodě rybu důkladně omyjeme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Těstíčko: z bílku vyšleháme tuhý sníh, do něj za stálého míchání opatrně vmícháme žloutky, potom pozvolna přisypáváme macesovou mouku. Těstíčko nakonec osolíme, opepříme. Připravené porce obalujeme v těstíčku, ihned pokládáme do pánve na rozpálený olej, opečeme je z jedné strany, obrátíme a dopečeme z druhé.
  • 3
    Opečené ryby pokládáme na oválnou mísu, okraje ozdobíme salátovými listy a čtvrtkami citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.