Cejn obalovaný v těstičku
60 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůSalát hlávkový
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 1,4kilogramyCejn velký
- 3decilitryOlej slunečnicový
- 120gramůMaces - nekvašený chléb
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
65 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
772 mg
Postup přípravy
- 1Cejna očistíme, vykucháme, odřízneme hlavu a ocas. Ve studené vodě rybu důkladně omyjeme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou.
- 2Těstíčko: z bílku vyšleháme tuhý sníh, do něj za stálého míchání opatrně vmícháme žloutky, potom pozvolna přisypáváme macesovou mouku. Těstíčko nakonec osolíme, opepříme. Připravené porce obalujeme v těstíčku, ihned pokládáme do pánve na rozpálený olej, opečeme je z jedné strany, obrátíme a dopečeme z druhé.
- 3Opečené ryby pokládáme na oválnou mísu, okraje ozdobíme salátovými listy a čtvrtkami citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.