Čekanka na slanině
40 min.
Ingredience
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyMuškátový oříšek
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůSlanina vepřová
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůBešamel
- 600gramůČekanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čekanku omyjeme a nakrájíme nahrubo, slaninu na tenké plátky.
- 2Pekáček vysteleme plátky slaniny, přidáme čekanku, posypeme solí, pepřem, mletým muškátem, podlijeme vývarem, navrch položíme zbylé plátky slaniny. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut. Po 15 minutách přidáme lžíci másla a zalijeme bešamelem. Zvolna dopečeme.
- 3Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.