Čekanka po italsku

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
70 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
304 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, omyté čekankové puky rozřízneme podélně na poloviny. Pekáč vytřeme máslem (40g), na něj poklademe čekanku řezy vzhůru. Z chemicky neošetřeného citrónu do misky nastrouháme kůru a šťávu vymačkáme do skleničky. Prorostlý špek pokrájíme na malé kostičky, z omyté petrželky setřepeme vodu a posekáme ji nadrobno. V míse promícháme čerstvou strouhanku se slaninou, petrželkou, nastrouhanou citrónovou kůrou, solí, pepřem, chilli a 1/2 nastrouhaného sýra.
  • 2
    Čekanku posypeme připravenou strouhankou, poklademe na ni plátky másla (50g), pokapeme citrónovou šťávou, pekáč zakryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do předehřáté trouby na 190°C. Budeme ji péct 40 minut, poté pekáč vyjmeme, čekanku polijeme smetanou a vrátíme ji nazpět do trouby. Budeme ještě péct přibližně 15-20 minut, do doby, až bude mít zlatou kůrku. Upečenou čekanku rozdělíme na talíře a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.