Čekanka ve vaječné omáčce

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou čekanku krátce povaříme v osolené vodě, ocedíme a nakrájíme na kousky, které podusíme na polovině dávky másla.
  • 2
    Ve zbylém másle zpěníme mouku, přilijeme mléko, rozšleháme a povaříme na hladkou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme uvařená vejce rozkrájená na kostičky, měkkou čekanku, vše ještě povaříme.
  • 3
    Podáváme s dušenou rýží nebo s noky a s vařeným masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.