Čekanka ve vaječné omáčce
60 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500gramůČekanka
- 3decilitryMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou čekanku krátce povaříme v osolené vodě, ocedíme a nakrájíme na kousky, které podusíme na polovině dávky másla.
- 2Ve zbylém másle zpěníme mouku, přilijeme mléko, rozšleháme a povaříme na hladkou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme uvařená vejce rozkrájená na kostičky, měkkou čekanku, vše ještě povaříme.
- 3Podáváme s dušenou rýží nebo s noky a s vařeným masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.